bogen_fra-biks-til-business Har du færre kunder, opgaver, penge og fritid end du drømmer om? Forklaringen er højst sandsynligt, at du ikke gør det nødvendige

  • Måske gør du det rigtige?
  • Men måske gør du for lidt?
  • Måske gør du for meget?
  • Måske mangler du viden?
  • Måske mangler du udholdenhed?
  • Måske mangler du tid?
  • Måske mangler du business-venner, der kan trække dig i rigtig retning

De seneste år har jeg arbejdet med mange veluddannede fagfolk, der gerne vil forvandle passion til penge – men langtfra får den business, de kunder og opgaver, de drømmer om.

Mange af dem har en flot hjemmeside, som hverken tiltrækker besøgende eller sælger varen. De gør hverken det rigtige eller det nødvendige. Og rykker derfor ikke fra biks til business.

Mangler du viden

Nogle ved ganske enkelt ikke, hvad de kan gøre for at få kunder og opgaver.

Kunderne kommer ikke væltende, bare fordi du søgemaskineoptimerer dig til en førsteplads på Google. Det er heller ikke nok at blogge og være tiltrækkende på Facebook.

Mangler du vedholdenhed

Nogle ved udmærket, hvad de kan og burde gøre – men får det ikke gjort.
Mange mangler modet til at træde frem og være synlige eksperter, og lader derfor være med at markedsføre sig effektivt.

Mangler du de rigtige venner

Jeg taler ikke om venner og familie, der kan støtte dig følelsesmæssigt. Dem har du hårdt brug for, men det er også nødvendigt at have professionelle venner med et business-mindset. Nogle, der kan hjælpe, inspirere, opmuntre, skubbe, provokere, bremse, trække og heppe på en professionel måde. Dem, der kan få dig til at gøre og opnå lidt mere, end du tror, du kan.

Rigtig mange trænger  – rent ud sagt – til et spark bagi for at gøre det nødvendige.

Du kommer ikke langt, hvis din business kører på flade hjul

Da jeg startede egen business for mere end seks år siden, havde jeg mange odds imod mig. Jeg havde lige rejst mig fra en alvorlig stressudløst depression, inden jeg igen blev slået i gulvet af en fyring fra mit job på Jyllands-Posten. Min evne til at komme ud af stedet svarede til at køre på en punkteret cykel.

Jeg havde ganske vist gode kompetencer, flere uddannelser, adskillige nyttige erfaringer fra mange år i mediebranchen, flot feedback fra tusindevis af kursister…. fagligt set var jeg velklædt. Men jeg havde INGEN viden om at være selvstændig. Og der var ikke mange selvstændige virksomhedsejere i min omgangskreds.

Netværk og kurser reddede både mig og min spirende business

Jeg er til gengæld så heldig at være medlem af Dansk Journalistforbund, der tilbyder masser af forskellige kurser i at blive freelancer, etablere egen business. Og jeg tror, jeg tog alle dem, der var relevante for mig. :-)

Særligt ét kursus – “Fra biks til business” og bogen af samme navn – fik særlig stor betydning for mig.
Ordene blev som et mantra for mig – jeg VILLE fra biks til business.

Først og fremmest er det titlen på en fremragende lille bog – skrevet af journalist Karen Lumholt, der i mange år har undervist selvstændige i at udvikle deres business og deres businessmindset. Karen, hendes bog og kursus gjorde en stor forskel for mig!

Alle de kurser jeg deltog i for selvstændige gav mig et meget stort og helt fantastisk netværk af professionelle venner (flere er også blevet private venner).  Jeg fik et stort fagligt netværk. Og dét holdt mig til ilden.

At netværket er drønvigtigt, er ikke bare noget JEG siger.

Vil du gå hurtigt, skal du gå alene. Vil du gå langt, skal du gå sammen med andre.
– Coach og jægersoldat B.S. Christiansen

camilla-carlsen_bechsgaardSiden 2008 har jeg arbejdet med flere hundrede individuelle virksomheder og undervist mere end dobbelt så mange i webkommunikation, blogging, online marketing. I den forbindelse har jeg mødt adskillige, der mangler viden, vedholdendhed og venner med business-mindset.

Paradokset – at have erfaringer og potentiale til at skabe egen business – men også have problemer med at folde det ud, har jeg talt med mange om. Særligt med psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard, der selv er en erfaren businesskvinde og i øvrigt optaget af, hvordan vi kan få mere leg og kreativitet ind i vores hverdag og business. Camilla og og jeg har undervist sammen i at blogge – på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Og så udviklede vi – under vores mange samtaler – ideen til et kursus, der hjælper flere fagfolk med at leve af deres viden.

Af forskellige årsager blev dét kursus ikke til noget.
Det udviklede sig i stedet til BusinessKatapult, hvor Camilla var med som underviser på først hold i 2015.

lonnie_borgstroemLonnie Borgstrøm er med, fordi hun er fantatisk inspirerende, når man vil ud over rampen. Sikkert fordi hun er en af de første i Danmark, der lavede en coachuddannelse og er ekspert i at hjælpe andre til at turde træde frem – præsentere og præstere.

Trænger du til viden, venner og vedholdenhed til at forvandle passion til penge og rykke fra biks til business, er 3-6-9 eller flere måneder på Business Katapult måske dét der skal til for at skyde dig ud, så din business bliver en af de unikke og iøjefaldende stjerner i mængden.

BusinessKatapult er ikke kun et kursus.
Det er også et professionelt netværk.
Et heppekor.
En flok indpiskere, der vil holde dig til ilden.
Professionelle undervisere, der vil give dig viden til at rykke.

Kan eller vil du ikke være med på BusinessKatapult, så find et andet professionelt netværk, så du får dine business-venner. Det kan blive altafgørende for, om tingene lykkes for dig.

 

businesskatapult-logo-sort-bred