Hun levede op til fordomme om beskedne nordjyder, der ikke gør meget stads ud af sig – broncestøber og billedhugger Lene Purkær Stefansen. I hvert fald da hun begyndte på BusinessKatapult

Det var ikke Lene, der havde de største armbevægelser, da kurset begyndte for et halvt år siden, kan jeg godt afsløre. Hun havde det vist endda fint med at være lidt i skyggen.

Men der brænder en ild i hende!
Hun lever fuldt ud op til mundheldet om at “det stille vand har den dybe grund”.

Lenes egen oplevelse af at være med på BusinessKatapult:

lene_purkaer_stefansenDet at følge forløbet Bussinesskatapult har rykket mig endnu mere på det at turde mere.. og det i sig selv sammen med det jeg ellers gør har skabt mere… jeg er blevet bevidst om hvor jeg skal sætte ind i min markedsføring og føler jeg har fået mere selvtillid og mod til at turde… men intet positivt resultat kommer hvis ikke du selv er indstillet på at yde og at rykke dig… så som mit ordsprog altid har været ”jeg kan hvis jeg vil” …det handler om at gribe de muligheder …de fantastiske værktøjer som Lisbeth serverer for dig… men også at være ”Selvstændig” og selv at ville det…at ville ombord i katapulten.

Det har været aldeles forrygende at opleve den store personlige udvikling Lene har gennemgået i løbet af bare et halvt år. Og se alle de spændende ting hun har i sig, når der bliver lavet lidt bevægelse i overfladen.

Væksten i Lenes kreative business er i øvrigt ikke kun sket på det indre og dybe plan.

Lene har haft en voldsom omsætningsfremgang på salg af sin kunst. Mere end dobbelt så meget, som hun havde forestillet sig var muligt. Og hun sælger blandt andet ved at have nogle blogindlæg, der tiltrækker potentielle kunder. Et af dem har for nylig ført til, at Lene fik en bestilling på 30 skulpturer.

 

eventyreren_syverenFra at være den stille i klassen, der hellere ville være for lidt end for meget og hellere ville lytte end tale, er Lene og hendes kunst heldigvis blevet nemmere at få øje på.

Hendes kunst fortjener også at blive lagt mærke til. Den er lavet med stor passion og kærlighed.
Og det var en stor glæde for katapultholdet at opleve, hvordan Lene blandt andet har overvundet sin skræk for at tale for større forsamlinger. Det giver hende mulighed for at komme længere ud med sin kunst.

Vi var glade på Lenes vegne, da hun inviterede gæster til åbent hus for at præsentere sine fine kunst i de rå og maskuline rammer på sit og ægtemandens broncestøberi og – trods sin taleskræk – holdt tale for hele flokken om livet som kunstner. Det var et stort skridt hun tog. Og flere fulgte.
Taleskrækken har hun fået styr på.

Få måneder senere trodsede hun igen sine tanker om “kan man virkelig det” og bad foredragsholder, forfatter og ordgøgler Jeppe Søe om at holde åbningstale til sit og kunstnerkollegers “Åbne atelierdøre 2015“-arrangement.

Hun fik det, som hun drømte om. Og gæsterne strømmede til arrangementet.

Send flere nyhedsbreve Lene!

Lene er et ydmygt og hensynsfuldt menneske, der som så mange andre var hensynsfuldt tilbageholdende med både at sende nyhedsbreve og poste opdateringer på Facebook.Man skal jo ikke spamme folk. Ikke være anmasende…

Hun blev undervejs i BusinessKatapult-forløbet klar over, at andres interesse for at høre om hendes personlige erfaringer som kunstner er langt større, end hun troede.

Mange kunstnere kan helt sikkert lære af Lenes viden og erfaringer. Af hendes mod til at vise hendes kunst – og være sig selv. Og det er glædeligt at opleve, at hun nu har venteliste til sit online kursus for kunstnere og andre, der drømmer om at springe ud som kunstner eller kunsthåndværker og vil inspireres af Lenes personlige rejse.

Lene minder mig om forfatter Marianne Williamsons digt:

Vores værste frygt er ikke, at vi er utilstrækkelige; vores værste frygt er, at der ikke er grænser for vores styrke.
Det er vores lys, ikke vores mørke der skræmmer os mest.
Vi spørger os selv, “hvem er jeg, at tillade mig at være strålende smuk, talentfuld og eventyrlig?”
Egentlig, hvem er du hvis du ikke er disse ting?
Du er et barn af Gud. At sætte dit lys under en skæppe støtter ikke verden.
Der er ikke noget opløftende ved at krybe sammen, så andre folk ikke vil føle sig usikre omkring dig.
Vi var født til at manifestere Guds pragt der er i os.
Og, når vi lader vores lys skinne, giver vi ubevidst andre folk tilladelse til at gøre det samme.
Når vi er frigjort fra vores egen frygt, frigør vores tilstedeværelse automatisk andre.

 

Her finder du Lene Purkær Stefansen og hendes kunst